EnglishGirona
EnglishGironaLanguages
EnglishGirona

Article by English Girona

This post is written in Catalan. We apologise for any inconveniences that might cause you.

Dia d'Acció de Gràcies

El dia d'acció de gràcies és una de les festivitats més comunes celebrada als Estats Units i Canada el quart dijous del mes de novembre, on es realitzen unes oracions d'agraïment abans i després de les collites per tal de fer referència al dur treball dels recol·lectors.

Els orígens del dia d'Acció de Gràcies poden remuntar-se a principis del segle XVII, quan els francesos van arribar a Nova França amb l'explorador Samuel de Champlain i van celebrar les seves collites reeixides. Els francesos de la zona solien tenir festes al final de la temporada de collites i continuaven celebrant durant l'hivern.

A mesura que van anar arribant emigrants europeus, les celebracions després d'una bona collita es van tornant tradició. Els irlandesos, escocesos i alemanys també s'afegirien els seus costums a les festes.

Actualment podem trobar diferents formes de celebrar-ho:

  • Sopar familiar: La majoria de persones als Estats Units celebren aquesta festa amb reunions familiars a casa on preparen un banquet i fan oracions per tal de donar les gràcies a Déu.

    El plat principal tradicional per al sopar és un gran gall dindi rostit o fornejat amb una salsa de nabius vermells. A més solen servir plats de verdures. També és comú preparar el pastís de nous i pomes.

  • Desfilada a Manhattan: La cadena de botigues Macy's realitza una gran desfilada pels carrers de Manhattan que atreu a milions de persones per veure els enormes globus gegants i presenciar les actuacions d'artistes convidats.

  • Inici de la temporada de compres: El divendres següent a la festa és tradicional l'obertura del dia que es coneix com el Divendres Negre (Black Friday) on magatzems i botigues ofereixen preus de rebaixa i molta gent va des de les primeres hores del dia als centres comercials.

Andrea Medrano

Andrea Medrano

Andrea is a Management Assistant student at Institut Montilivi, who is staying at English Girona as part of her internship.

https://wa.me/message/MMV6OOOCGPCPI1?src=qr